torsdag 7 juli 2011

Hemma grejjas det för fullt! Dock vart det inte nå vindskive byten nu, det hanns inte med helt enkelt. Men elkablar till utelyktorna är nedgrävda, lyktstolparna är fastgjutna, och vårat takfönster är helrenoverat!




Här har vi börjat gräva för elkablarna


Ska bli kul å fara hem från jobbet imorrn och se hur lyktorna vart. Såg ju bara den nedersta stolpdelen som Micke å hans pappa gjutit i marken,innan jag for på jobbet!




Vårat takfönster hade en ruta som var trasig, den yttersta rutan, så Mickes pappa hade tagit med en ruta till oss, och vi tog ner hela fönstret, helrenoverade den (oljade, bytte glas, kittade, målade mm) och skrapade bort den gamla tapeten som satt mellan ytterfönstret och innerfönstret i taket. Det var 2 lager tapet, och det satt som faaan! Sen målade vi det vitt, och innerfönstret ska vi inte ha kvar alls. Det blir bara en massa kondens där, och det satt så tätt så det blir fuktskador tillslut. Och så ser det faktiskt bättre ut också utan innerfönstret. Det blir ju liksom mera djup i fönstret innifrån sett .




Skrapar bort den gamla tapeten. Det var lättare att komma åt det utifrån, eftersom att fönstret är just ovanför våran trappa till övervåningen.




Inga kommentarer: