tisdag 8 juli 2014

Tillbaks igen!


Efter några månaders paus. Hade nästan glömt bort hela bloggen! Vi har för mycket att göra helt enkelt, tiden räcker inte till, och när man väl får lite tid över sent på kvällen, då är man för trött :-/


Bagarstugan

 Jag har hunnit måla klart nääästan hela bagarstugan, det tar sin lilla tid. Allt lindrev som sticker ut mellan timmervarven ska tryckas in innan man ens kan tänka på att måla, och sen när de väl målas så är det inget hafsande och slafsande som man kan tro, utan slamfärgen ska arbetas in i träet ordentligt. Vet för övrigt inte hur många falu rödfärgs burkar jag använt hittills, många mer än jag räknade med att jag skulle behöva från första början iallafall ;-)
 Underspikningen har vi satt upp runtom hela huset, till kortsidorna kunde vi dessutom använda den gamla underspikningen som vi sparade när vi rev ner huset. Till långsidorna fick vi köpa nytt virke, det gamla gick så pass sönder  när vi rev de, satt uppe med miljarders små spikar.


knutlådor har vi börjat med, tänkte att vi tar dom "enklare" först, dvs knutraderna mitt i huset. Vi sparar dom jobbigare knutarna tills vi är överrens om hur vi ska göra dom. Står i valet och kvalet på att knuta in varje rad för sig, (hörnen alltså) så att det blir två knutlådor per hörn, eller om man ska knuta in båda i en, så det blir en enda stor knutlåda....
Inte ens måla får man göra ifred utan att nån kommer och lägger sig i.

Fyndade den här antika skåpsängen på en köpåsälj sajt, den kommer passa perfekt inne i bagarstugan sen! Den är avlutad, men har sett lite blå färg här och där, så den kommer nog få bli blå igen i framtiden :-)

Några svängar till Svensbyliden har vi hunnit med också. Jason älskar att vara där, och det är väl inte så konstigt egentligen, det är ju hur mysigt som helst där!

Inga kommentarer: